Stress som kan kan komme av mange og varierte årsaker er en hyppig årsakt til at kvinner ikke blir gravide. En PFC er et utmerket hjelpemiddel, mener naturterapeut Gjertrud Hobberstad, også mangeårig redaktør av «Naturterapeuten» – offisielt organ for Norske Naturterapueter Hovedorgansisasjon.

Stress kan gjøre deg infertil

En personlig fruktbarhetscomputer kan være løsningen for deg som er stresset og sliter med bli gravid. Stress gr ut over alle funksjoner i kroppen, også fruktbarheten. Det er mange grunner til å bruke en PFC, Personlig FruksbarhetsComputer. Noen bruker den for ungå å få barn, mens andre gjerne vil ha barn og trenger å vite når i syklusen de er fruktbare.
– Hvis kvinner som er svært stresset – av mange og sammensatte årsaker – samtidig forsøker å få barn, kan stresset medføre at de ikke lykkes. Stress går ut over alle kroppsfunksjoner, fordøyelse, huømr, søvn og fuktbarhet, sier Hobberstad.

Få timer:  -Det er ikke så mange timene hver måned en kvinne faktisk kan få barn rent fysiologisk. De færreste vet nøyaktig nr de er fruktbare. De fleste kvinner kjenner ikke syklusen sin, og de vet ikke hvordan kroppen fungerer. Nr du bruker en PFC, lærer du deg automatisk dette . Da kan du senke skuldrene og passe på å få deg en hyrdestund akkurat når du skal, sier hun.
Som erfaren terapeut møter hun mange stressede kvinner. Faktisk er de aller fleste av oss i mer eller mindre permanent stresstilstand, er hennes erfaring.
-Vi skal jo klare alt i dages samfunn. Særlig unge kvinner, som dessuten har færre år på seg til å bli gravid nå enn før fordi de utdanner seg og skal være etablert før barn kommer inn i bildet, sier Hobberstad.

Lett å lære
En PFC kan være en hjelp fordi den forteller deg nøyaktig når du er fruktbar, men også fordi du får mer kontroll og dermed føler deg mindre oppjaget og stresset, forklarer hun.
-Det er lett bruke en Labycomp eller en annen frukbarhetscomputer, og bruksanvisningen er god. Har du en mann eller partner, er han kanskje enda flinkere til å lese den enn du er, mange menn er jo mer tekniske. Og er begge to håpløst lite bruksanvisningskyndige, kan Sigurd Øglænd i PFC Nordic sikkert svare, sier hun.
Som terapeut har hun bare de beste erfaringer med sine pasienter som bruker PFC.
-Nå er jo jeg pensjonist og trenger ikke lenger kontrollere fruktbarheten for egen del. Men jeg er ikke i tvil om hva jeg ville valgt hvis det var meg deg gjaldt, sier Gjertrud Hobberstad.

Takk for å dele!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone