På denne siden finner du:
Felles grunnlag | 3 «Familier»| Anbefaling for hver enkelt | Økonomi | Detaljert produktsammenligning

Grønt, Temp, dag 5 i syklusen + dato.

Grønt, Temp, dag 5 i syklusen + dato.

Grunnlaget er det samme for alle i vårt utvalg til prevensjon: Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner. Du må IKKE måle til samme tidspunkt hver dag. Og, hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og  grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den. Sikkerheten ved prevensjon – Pearl indeks på 0,7 (metodesikkerhet) eller 99,3% sikker gjelder for alle.

 

 

 

Ladycomp 6-serien, Ladycomp 6 eller Ladycomp 6B Baby:
Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere modeller, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Betjenes med multi-funksjonstaste: OK i midten, opp, ned, venstre og høyre.  Ladycomp 6B er videreutviklingen av den tidligere Babycomp.

 

 

100135

Pearly:
Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 2-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli!

 

 

Data leses av i daysy-appenDaysy:
Ny i 2016.  Sensor og elektronikk i et stykke.  Du tar av beskyttelseshetten, trykker på knappen og setter i gang målingen.  Et tonesignal bekrefter lagret verdi og du får rødt eller grønt.  Utsagnet gjelder som for de andre PFCene 24 timer.  Ønsker du å se resultatene, kobler du Daysy til mobilen og appen synkroniserer umiddelbart.  Forskjellen på dette prevensjons-systemet og app-baserte systemer er at måledata lagres i Daysy – og sensoren er veldig mye mer presis enn i vanlige termometre. (NB: Smartphone medfølger ikke). Du slipper dessuten å lese av fra et vanlig termometer for så å måtte mate dette inn i en app.

 

PFC er prevensjon som kan brukes i alle situasjoner:

 

Overgang fra hormonell prevensjon
Når du slutter med hormonell prevensjon er første mens-blødning kunstig. Den følgende er den første naturlige. Det generelle rådet er å ta en «hvilesyklus» og begynne ved første naturlige mens-blødning. For noen blir dette vanskelig, da de har vært vant til «å gjøre noe for prevensjon» hver dag, og da er det bare å begynne ved pille-mensen. Da kan det kan være at kroppen ikke har kvittet seg med de kunstige hormonene. Konsekvensen kan bli at temperaturene går noe opp og ned, og det er ikke sikkert at PFCen finner et tydelig syklusmønster eller får en kvalifisert temperaturstigning. I slike tilfeller gir den ikke grønt lys etter eggløsning. Hos de aller fleste går det greit fra første virkelige mens. I noen få tilfeller går det 2-4 sykler før kroppen har tatt seg inn igjen, og en og annen sjelden gang kan det gå lengre. Vi har observert tilfeller fra 1 – 2 år.
Overgang fra spiral
strong>Hormonspiral: Etter uttakt av hormonspiralen, kan du legge inn første M(ens) etter og begynne å måle.  Første syklus etter er som regel normal.      Kobberspiral: Siden kobberspiralen ikke påvirker syklusen hormonelt, kan du begynne med en gang – eller eventuelt måle en syklus eller to før du tar den ut.  Alt pleier å gå normalt.  Det er allikevel noen kvinner som har hatt eller fått plager gjennom kobberspiralbruk.  Dette kan føre til avvik i temperaturer eller sykluslengder, men vil ikke gå på sikkerheten.  En PFC-utskrift vil vise dette og gi et godt grunnlag for eventuell videre behandling.
Når du ammer eller har små barn
All erfaring viser at dette går utmerket.  Mål tempen etter nattens lengste søvnperiode og før amming.  Det er f eks helt ok å måle mellom kl 03 og 05. Må du se til barn, så prøv å måle før. Lar du målinger utgå når du vet du har grønne dager, går det også helt fint.
Oppstart etter svangerskap
Etter nedkomst er temperaturen konstant lav frem til første eggløsning.  Denne kommer garantert før første M(ens), men siden ingen vet når, vil PFCen vise gult frem til etter første temperaturstigning da den ikke vet hvor i syklusen bruker er.  Vi vet om kvinner som har blitt gravide i 3 uke etter nedkomst – og fra erfaring vet vi at ca en tredjedel får igjen M(ensen) etter 3-5 måneder.  Fra første M(ens) går alt rimelig normalt.  Noen opplever at de første syklene kan være noen uker lengre enn før unnfangelsen.  Egglsøning vil da komme senere, og PFCen vil tolke dette riktig.  Etter 4-6 sykler pleier den å gå tilbake til normal lengde.   Noen velger å begynne å måle nokså snart etter nedkomst, andre velger å vente. Se eget avsnitt om PFC og amming.
PFC når du er over 40
Du kan problemfritt bruke en PFC helt frem til overgangsalderen.  Gjennomsnitt for denne er ca 53 år i Norge.  Når overgangsalderen nærmer seg, blir syklne valgivis noe lengre og temperaturstigningen noe lavere.  Du vil med en gang merke dette siden PFCen teller syklusdagene – og i Ladycomp 6 eller 6B vil du se det på temperaturkurven i displayet.  En PFC-utskrift gir klart svar og du vet når overgangsalderen er forbi.  Fra Ladycomp 6-serien lager du enkelt utskriften selv.
PFC når du er ung
Du kan når som helst begynne med en PFC. Denne gir deg kunnskap om syklusen og du får bekreftet at alt er som det skal. Du kan enkelt følge med på hvor du er i syklusen, PFCen viser hvor mange dager som er gått siden forrige menstruasjon. Den dagen eggløsning forventes, vil PFCen blinke rødt. Når menstruasjonen nærmer seg, vil du få en påminnelse om dette ved at en M blinker i displayet etter måling. Bruker du Ladyocmp 6, får du også temperaturkurven i displayet og Menskalender for de neste 6 månedene.  Du slipper dessuten mulige bivirkninger fra hormonell prevensjon. Et godt råd er å alltid bruke kondom i tilfeldige forhold for å unngå eventuell smitte av kjønnssykdommer. Et annet godt råd, er å være ytterst påpasselig med bruk av kondom når PFCen viser rødt, som er dager man kan bli gravid på.
PFC og angrepillen
Som PFC-bruker vet du om du må ta en angrepillet hvis «uhellet er ute».  Du fortsetter å måle hver dag. Tar du angrepillen før eggløsning, kommer det en avbruddsbløding som du registrerer som M(ens).  Du begynner da på en ny syklus og får vanligvis eggløsning som normalt, og PFCen tolker dette riktig.  Tar du angrepillen etter eggløsning, forsterkes de høye temperaturene og du får M(ens) som vanlig.  I angrepillens bruksanvisningen står det at man må unngå ubeskyttet samleie frem til neste menstruasjon som også er vår anbefaling.

 

Brukererfaringer – les mer

 

Våre anbefalinger:

Ladycomp 6B - Baby - sannsynligvis verdens beste PFC til å bli gravid med.

Ladycomp 6B – Baby – sannsynligvis verdens beste PFC til å bli gravid med.

 

Ladycomp 6 B – Baby  er vår anbefaling hvis du kjøper fordi du ønsker å bli gravid på sikt eller så fort som mulig. Ladycomp 6B er dessuten vår soleklare anbefaling hvis du har barn og sliter med nestemann eller hvis du sliter med å bli gravid første gang og «har holdt på en stund».  Den tar rede på alle grunnleggende forutsetninger for å bli gravid og dokumenterer disse – slik ingen andre gjør. Når eventuelle «avvik» som ses fra datautskriften er kjent, er terapien som regel enkel.  Du har gratis brukerstøtte og veiledning om dette hos PFC Nordic. Prisen tilsvarer kun et års forbruk med eggløsnings- og graviditetsteser – og da har du intet dokumentert.

Les detaljert beskrivelse i nettbutikken eller Kjøp. 
Les mer om PFC til å bli gravid. 

 

1000

LadyComp 6 er PFCen av vårt hjerte.  Den er kraftig rustet opp i forhold til tidligere Ladycomp m4.  Ladycomp 6 anbefales alle som ønsker prevensjon og senere tenker på familieplanlegging og alle som er ferdige med å få barn, da den også er ideell frem mot overgangsalderen og viser når denne kommer. På denne måten hjelper LC 6 deg som prevensjon til å planlegge bedre.

Ladycomp 6 er også suveren prevensjon for alle som er aktive. Du har full kontroll på syklusen, og Mens-kalenderen for de neste 6 måneder er verdifull planleggingshjelp, det være seg til syden-turen eller treningsopplegg….  Det tør være kjent at de fleste idretts- og belastningsskader skjer nettopp i dagene før M.  Du kan videre legge inn opptil 5 valgbare parametre og koble disse til syklusen.  Slike kan være Mellomblødninger, Spotting, Migrene, PMS, Hard trening, matintoleranser – og ellers hva du mener han ha en innvirkning på syklusen.  Disse registreres så på dager de inntreffer og vises i display og måleprotokollen.  På denne måten kan du lett se regularitet i forhold til syklusen.

Les detaljert beskrivelse av denne formen for prevensjon i nettbutikken eller Kjøp

Ønsker du å kunne velge vekkemelodi, justere lydvolum, lysstyrke i displayet eller kunne skru av alle lyder – så velger du LC 6 eller LC 6B.  Det siste er interessant hvis du f eks står opp før din partner/mann og ikke vil vekke ham.

Er du opptatt av kun å måle og få rødt eller grønt, faller valget på Pearly.

Pealry

Pearly er liten og lett og gjør alt det vesentlige som prevensjon skal gjøre. Den er lett å ta med seg i håndvesken hvis du er mye på farten.  Den viser sikre/grønne og usikre/røde dager, teller dagene i syklusen, gir prognose for eggløsning og bekrefter graviditet. Du kanse data for 99 dager tilbake. Pearly har ikke lys i displayet. Ønsker du dette, velg LC 6C. Datautskrift må gjøres hos PFC Nordic. Batteriet må skiftes når det kommer melding om det etter 2-4 års bruk. Pearly sendes da PFC Nordic pr post som returnerer omgående. Pris for batteriskift inklusiver softwareupdate og datautskrift er kr 390,- (stand mai 2017)  Eliptisk, 4 x 8 cm, 1.5 cm tykk, vekt 80g. Leveres med etui.

 

Les mer om prevensjon i nettbutikken eller Kjøp

 

 

PFC – Prissammenligninger prevensjon:

En PFC er et helautomatisk system – mål og verdien lagres – resten gjør PFCen.

Investering i en PFC er en engangsinvestering. Over tid gir det god økonomi:

SOM PFC-BRUKER

 • Ingen tid eller kostnad brukt på å få resepter, gå til apotek eller legebesøk mv.
 • Ingen tid brukt til å mate manuelt målte temperaturer inn i regneark eller fertilitetsapper – med mulige feilkilder
 • Ved ønske om graviditet – ingen utgifter til eggløsnings- eller graviditetstester

KOSTNADER PREVENSJON – ENKELT OVERSLAG

 • I et 10-års perspektiv koster en PFC fra kr 35 til kr 50 pr måned
  P-piller og annen hormonell prevensjon koster det samme eller mer
 • Sliter du med bli gravid – koster 1 år med eggløsnings- og graviditetstester over kr 6000.-
  Du har etter bruk av disse intet dokumentert
  En Ladycomp 6B koster mindre – og de siste 12 mnd vises i displayet og en data/syklus- utskrift gir som regel klart svar.
  Alt er dokumentert.

PFC – ER OGSÅ INVESTERING I GOD HELSE

Du fikler ikke med kroppens kjønnshormoner!

 • Som PFC-bruker har du muligheten til å få naturlig balanse mellom kjønnshormonene østrogen og progesteron.
 • Dette er essensielt for god kvinnehelse og ikke minst ved forberedelse til svangerskap.

 

Les mer i nettbutikken eller Kjøp

UA-3520659-1