Lege Siri Aabel går i denne artikkelen inn på en rekke skjulte bivirkninger av p-piller og hvordan de kan skade kroppen.

Lege Siri Aabel er klar på dette.

Det er mange grunner til å slutte med pillen og begynne med det hormonfrie alternativet Personlig FruktbarhetsComputer (PFC). Her er noen av de viktigste, ifølge lege Siri Aabel:

P-pillen kan gi større risiko for spontanabort og missdannelser på fosteret. Når en kvinne slutter med pillen, har hun vanligvis brukt den i årevis – det vil si at hun har tatt såkalte hormonhermere som stenger for funksjonen av de naturlige hormonene som kroppen selv produserer. Disse naturlige hormonene er nødvendig for en vellykket graviditet. Når man ønsker at disse naturlige kjønnshormonene skal ”slås på igjen”, kan noe gå galt.

P-pillen kan øke risikoen for livmorkreft og brystkreft.
P-pillen kan gi deg mindre sexlyst. Noen kvinner mister sexlysten helt. Det man gjør når man tar pillen, er å lure kroppen til å tro at den er gravid. Under graviditet dempes interessen for sex.  P-pillen innholder kraftige, men kunstige hormoner. Det kan gjøre deg mer irritabel og emosjonelt sårbar. Noen kvinner blir så nedstemt at både de selv og omgivelsene opplever dem som permanent psykisk ustabile.

P-pillen kan gi kvalme og få deg til å miste appetitten.
Det er funnet en liten økning i forekomsten av blodpropp, lungeemboli, hjerneslag og hjerteinfarkt hos kvinner som bruker p-piller. Dessuten ser p-piller ut til å kunne øke risikoen for å få en godartet leversvulst.
Soppinfeksjon i skjeden er en hyppig bivirkning. Dette er også et tegn på at immunforsvaret er nedsatt. I tillegg hemmer p-piller opptak av sink, det gir også lavere immunforsvar.

LES HELE ARTIKKELEN

P-piller gir ekstra næring til candidasopp i tarmsystemet. For mye candidasopp kan over tid føre til alvorlige helseproblemer i følge terapeut Silje Tuxen Thingvoll.

AAAAAAAAAA

P-pillebruk forandrer kroppens kjemi. Candidasoppen tilføres f eks ekstra næring. Den vil da bre seg ut og gå løs på kroppens gode og viktige bakterier. Skjer dette, mobiliseres immunforsvaret. Men dette fører ikke alltid fram fordi soppen formerer seg og blir for sterk. Candidasopp som knapt er synlig i mikroskop, er aktive vesener. De har lange trådaktige armer som de bruker til å perforere tarmveggen med. Med perforert tarmvegg oppstår det lekkasje hvor soppen med sine iboende giftstoffer tar seg inn i lymfe- og blodbaner. Når dette skjer, blir soppen en parasitt som svekker og i verste fall ødelegger kroppens opptak av næringsstoffer. Det sier seg selv at denne prosessen blir en hard belastning, og at kvinnen lett kommer inn i en ond sirkel som kan være vanskelig og noen ganger umulig å bryte ut av.
Naturterapeut Silje Tuxen Thingvoll er ikke i tvil. Lang erfaring har lært henne at mange kvinner har vesentlig svekket livskvalitet som følge av bivirkningene fra pillen. En hyppig synder heter candida. Det er en sopp vi alle, både kvinner og menn, har naturlig i kroppen. Den finnes i hovedsak i tykktarmen vår, og bidrar der til å bryte ned giftstoffer.

I mange tilfeller fører p-pillebruk til at candidasoppen tilføres ekstra næring og florerer, sier Sije Tuxen Thingvoll.  Kvinner har et altfor ukritisk forhold til p-piller. Hadde de mange uheldige bivirkningene ved bruk av p-pillen vært bedre kjent, tror jeg langt flere hadde tenkt seg om både en og to ganger før de puttet den i munnen.

LES HELE ARTIKKELEN

UA-3520659-1